با خرید یکساله سرویس های وبانت تا 20 درصد تخفیف بگیرید

طراحی سایت چیست؟

طراحی سایت چیست؟

 

طراحی سایت چیست؟ چه مفهمومی دارد؟ پاسخ به این سوال به نظر بسیار ساده می‌ رسد. بله ، اگر بخواهید نگاهی سطحی و گذرا به مفهوم طراحی سایت داشته باشید ، پاسخ دادن به این سوال زیاد وقت شما را نخواهد گرفت. طراحی سایت به معنی طراحی و ایجاد یک وبسایت یا بهینه سازی یک سایت قدیمی می باشد. اما این جواب همه آن چیزی نیست که فکرش را می کردید.  در ادامه به شما خواهیم گفت که طراحی سایت چه کاربردی دارد ، طراح وبسایت کیست و برای طراحی سایت به چه دانشی نیاز می باشد.

 

تعریف طراحی سایت

طراحی سایت ، طراحی سایت یا همان Web design ، دقیقا به معنای تلاش برای ایجاد یک پایگاه اینترنتی برای ارائه خدمات ، فروش محصول یا اطلاع رسانی می باشد. طراحی وبسایت پروسه ای می باشد ، که از لایه‌ سازی صفحات ، تولید محتوا ، طراحی گرافیکی و رعایت اصول سئو تشکیل شده است. در حقیقت ، اگر می‌ خواهید یک سایت قدرتمند ایجاد کنید که بتوانید با استفاده از آن خدمات ، محصول یا هر چیز دیگری را به صفحه اول گوگل و بهترین رتبه را بگیرید ، باید تمامی اصول فنی و ظاهری طراحی یک سایت را در نظر بگیرید و رعایت کنید.

 

وظایف طراح سایت چه می باشد؟

یک طراح سایت با توجه به اینکه در چه مسیری از طراحی وبسایت درگیر است ، وظایف متفاوتی دارد. بطور کلی در طراحی و پیکربندی یک سایت ، به دو تیم یا فرد برای طراحی Back-end یا همان بخش کدها و Front-end نیاز خواهیم داشت. متخصص طراحی Back-end فردی می باشد ، که مسئولیت نوشتن کدهای مختلف برای ایجاد ساختار اصلی سایت را به عهده دارد. این کدها ، همان چیزی هستند که از نظر بازدیدکنندگان یک سایت پنهان می باشند و بیشتر از هر چیز وظیفه راه اندازی و عملکرد یک سایت را به عهده دارند. یک متخصص طراحی سایت که وظیفه توسعه Back-end را بر عهده دارد از زبان های برنامه‌ نویسی مثل (Python ، ASP و PHP) استفاده می‌ کند.

در بحث طراحی Front-end همه کارها برای بهبود ویژگی‌ های دیداری یک سایت اعمال می‌ شوند. در واقع تمام چیزی که بازدیدکننده سایت مشاهده می کند ، نتیجه کار یک توسعه دهنده Front-end‌ یا همان کسی است که با استفاده از کد ها و پلاگین های مختلف ظاهر سایت را از نو می سازد. برای توسعه ظاهر سایت ، گاهی نیاز به کد نویسیمی باشد. نوشتن این کدها با زبان‌ هایی مثل HTML ، CSS و جاوا اسکریپت انجام می‌گیرد. البته در نظر داشته باشید که ، همیشه در این پروژه ها همکاری با یک گرافیست وب می‌ توانید نتایج بسیار جذابتری رقم بزنید. در ادامه به باقی بخش های طراحی سایت چیست؟ می پردازیم ، با ما همراه باشید.

 

برای طراحی سایت چه ابزاری مورد نیاز است؟

احتمالا با خودتان فکر می‌ کنید ، یک سیستم قدرتمند که با سرعت بالایی همه چیز را اجرا کند و اعصاب ما را هنگام اجرای فرمان‌ های مختلف به هم نریزد؟ بله ، یکی از اصلی‌ ترین ابزارها برای طراحی سایت یک سیستم خوب با سیستم عامل بروز و مناسب می باشد. اما مهم‌ تر از آن ، ابزار اصلی طراحی وبسایت یا همان زبان های برنامه نویسی متفاوت هستند.

ابزارهای طراحی سایت ، معمولا با توجه به اینکه در چه بخشی از بحث طراحی وب درگیر باشند ، می‌ توانند کاملا از هم متفاوت باشند. این ابزارها ، معمولا در گذر زمان با نسخه‌ هایی بروزتر جایگزین می‌ شوند تا عملکرد طراحی سایت را راحت‌ تر و مفیدتر کنند. البته ، تکنولوژی که پشت هر کدام از این ابزار قرار دارد همچنان ثابت می‌ ماند و فقط کاربرد آنها است که در حال بروزرسانی و تغییر می باشد. یک طراح سایت از ابزار و تکنولوژيی  هایی مانند : (HTML ، CSS ، PHP) یا هر زبان و تکنولوژی دیگری مربوط به طراحی سایت استفاده کند.

 

انواع طراحی سایت

باید بدانید ؛ امروزه اکثر وبسایت ها به دو نوع (استاتیک و داینامیک) دسته بندی می شوند ، که در ادامه باقی نکات در رابطه با ، طراحی سایت چیست؟ با هم مرور خواهیم کرد.

 

سایت استاتیک

در طراحی سایت استاتیک ، یک فایل متفاوت به ازاء هر صفحه وبسایت روی سرور ذخیره می‌ شود و هر دفعه که این صفحه مورد نیاز باشد ، مجدد از سرور بازخوانی می‌ شود و برای کاربر نمایش داده خواهد شد. از مزایای این نمونه طراحی سایت ، که بیشتر تا سال ۲۰۱۵ محبوبیت داشت ، راحتی طراحی صفحات استاتیک و امنیت بالای آن برای سرورهای آن دوره بود. با ارائه سرورهای ارزان قیمت‌ تر و بالا رفتن تکنولوژی امنیت سرور به آرامی ، این طراحی جای خود را به طراحی سایت داینامیک داد. البته هنوز هم در تمام سایت‌ های داینامیک ، بخش‌ هایی با طراحی استاتیک ایجاد می‌ شوند. در واقع اکثر وبسایت‌ ها چند بخش استاتیک در طراحی خود دارند.

 

سایت داینامیک

صفحات داینامیک سایت به نوعی طراحی می‌ شوند که خود صفحه ثابت ، اما محتوای آن متغیر می باشد. ساختار این صفحات توسط یک اپلیکیشن سرور که اسکریپت‌ های سمت سرور را فراوری می‌کند ، ایجاد می‌ شود. در حقیقت محتوای چنین صفحاتی با توجه به جستجوی کاربر ، ایجاد خواهند شد. به این معنی است ، که محتوای صفحه به خودی خود روی سرور وجود ندارد و با فراخوانی چنین محتوایی از یک صفحه وبسایت داینامیک ، این صفحه روی سرور بوجود آمده و برای کلاینت ارسال می‌ شود. در یک سایت داینامیک ، صفحات معمولا محتوای مد نظر خود را از یک دیتابیس در Back-end فراخوانی می‌کنند. زمانی که صفحات داینامیک وبسایت برای اولین بار توسعه پیدا کردند ، توسعه اولیه صفحات داینامیک وب مستقیما در زبان‌ هایی مثل : PHP، Perl یا ASP صورت می‌ گرفت.

 

هدف از طراحی سایت چیست؟

وبسایت‌ ها انواع متفاوتی دارند. ممکن است هدف یک فرد از طراحی سایت با هدف فرد دیگری از زمین تا آسمان تفاوت داشته باشد. امروزه بطور تقریبی ، برای هر هدف یک سایت طراحی می‌شود تا به عنوان پایگاه اطلاع رسانی یا فروش یا هر منظور دیگری مورد استفاده قرار بگیرد. با یک جستجوی ساده در اینترنت می‌ توانید ، متوجه بسیاری از وبسایت‌ های تجاری ، E-Commerce، خبری و وبلاگ‌ های شخصی شوید که فعال می باشند. اما اگر دقت کنید موفق‌ ترین سایت‌ ها ، نمونه هایی هستند که ، از اصول طراحی سایت و بهینه سازی و هدف گذاری سئو پیروی کرده‌ اند تا اطلاعات درون وبسایت خود را برای کاربران یا بازدیدکنندگان هدف خود به نمایش بگذارند.

اصلی ترین عامل تبدیل شدن به یک طراح سایت حرفه‌ ای ، یادگیری مفاهیم اولیه از یک مرجع مطمئن و پس از آن کسب تجربه می باشد. ما در وبانت متخصصانی با تجربه در زمینه طراحی سایت در شیراز و مشاورینی در رابطه با خرید هاستینگ در شیراز داریم ، که متفاوت ترین سایت ها و قدرتمند ترین خدمات هاستینگ را برای شما عزیزان به ارمغان آورده اند.

سفارش طراحی سایت

 

بروزرسانی : 8 مرداد 1401

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *